Lasagna cu carne tocata
O reteta de lasagna cu carne tocata din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte, rozmarin sinucsoara.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata (de pui, curcan sau amestec porc cu vita)
- 1 pachet foi de lasagna
- 300 ml sos de rosii
- 500 g mozzarela
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa de legume
- 50 ml vin alb sec
- oregano uscat
- sare
- piper proaspat macinat
Pentru sosul bechamel:
- 25 g unt
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte
- rozmarin uscat
- nucsoara rasa
- sare
Preparare
Se toaca ceapa si usturoiul marunt, se calesc in uleiul bine incins si cand s-au inmuiat se adauga carnea tocata.
Se condimenteaza cu sare, piper, oregano uscat, dupa gust, si se calesc in continuare, adaugand cate putina supa pana cand carnea este bine patrunsa.
Se adauga sosul de rosii si vinul si se lasa sa fiarba inca 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.
Separat, se topeste untul, se adauga faina, rozmarin, nucsoara, sare, dupa gust, amestecand permanent, se stinge cu laptele, avand grija sa nu se faca cocoloase, si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Se da deoparte de pe foc.
Se clocoteste apa cu putin ulei, intr-o cratita, se pun pe rand foile de lasagna si se lasa sa clocoteasca un minut, apoi sescot cu spumiera pe un platou, avand grija sa nu se lipeasca una de alta.
Se unge o forma termorezistenta cu unt sau ulei, se asaza un strat de foi lasagna, se adauga sos de carne, sos bechamel, branza rasa, apoi se reia ciclul pana se epuizeaza ingredientele.
Ultimul strat va fi de foi lasagna. Se adauga apa sau supa pana la nivelul stratului de foi si se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Se taie in tava si se serveste calda.
Pofta buna!
Lasă un răspuns