Fursecuri cu gem
Ingrediente:
- aprox 600 gr faina
- 250 gr margarina
- 180 gr zahar pudra
- 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 2 oua
- gem ( dupa preferinta )
- zahar pudra pentru pudrat
- forme pentru biscuiti Linzer
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, zaharul pudra si ouale, apoi adaugam margarina taiata cubulete ( sa fie la temperatura camerei ). Dupa ce sau amestecat toate ingredientele , se intinde aluatul cu sucitorul, se pot face diferite forme dupa preferinta, jumatate din ele trebuie sa fie decupate, cealalta jumatate sa fie intregi. In cazul in care mai trebuie faina se adauga cate putin.
Formele se pun intr-o tava , in prealabil se pune hartie de copt, se aseaza formele si se dau la cuptor ( cuptorul sa fie preincalzit ), se lasa pana se rumenesc usor pe fundul formei, la mine a durat cam 10 min/ tura.
Dupa ce sau copt, se lasa la racit, formele decupate se pudreaza cu zahar pudra apoi se pune gem pe jumatate plina si se lipesc.
Merita incercata aceasta reteta, in prima zi sunt putin mai tari, dar din a doua zi incep sa se inmoaie, recomand sa le faceti cu o zi inainte sa fiti siguri ca nu sunt crocante.