Briose pufoase
Ingrediente:
5 oua
15 linguri apa
15 linguri ulei
15 linguri zahar
15 linguri faina
1 praf de copt
cacao, sare
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, se adauga treptat zaharul. Se bate pana devine tare ca la bezele , se adauga galbenusurile si uleiul, dupa ce sau omogenizat se adauga treptat faina. Intr-un castronel se pune o parte din compozitie si se adauga cacao dupa preferinta, daca vi se pare prea groasa se mai adauga putina apa.
Intr-o tava speciala de briose se pune hartie speciala in fiecare locatie, se ia cu o lingura din compozitia alba si se pune in tava pana la jumatate, apoi se adauga putina compozitie de cacao, se poate lasa asa sau se amesteca cu ajutorul unui cutit sau cu o scobitoare. Se da la cuptor pana se rumeneste.
Din 5 oua mi-au iesit 23 de briose.