Turta dulce cu miere
Sarbatorile bat la usa!
Trebuie sa te pregatesti cum se cuvine pentru masa de Craciun.
Moale si aromata, perfecta intr-o zi alba de iarna, langa o cana de ceai fierbinte.
Ingrediente:
750 grame faina
250 grame zahar
190 ml apa
2 linguri de ulei
2 linguri de ulei
250 miere
10 grame bicarbonat de sodiu
5 grame praf de copt
15 grame mix de condimente pentru turta dulce
Timp de preparare:15-20 minute
Temperatura: 180 grade Celsius (foc moderat)
Preparare
- Se pune pe foc mic intr-o cratita, zaharul la caramelizat.
Cand zaharul s-a lichefiat si a capatat o culoare aurie se trage cratita de pe foc si se lasa cateva minute la racit. - Peste zaharul caramelizat se toarna usor apa.
Se aseaza cratita din nou pe foc pentru cateva minute, cat sa se dizolve zaharul. - Zaharul dizolvat se lasa 10 minute la racit si se amesteca cu mierea. Se adauga treptat 500 grame de faina, mestecand continuu cu o lingura de lemn.
- Compozitia se lasa sa se odihneasca peste noapte sau pentru o zi.
- A doua zi, se adauga compozitiei restul de faina, uleiul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si condimentele pentru turta dulce si se framanta bine.
Aluatul de turta dulce este destul de tare si se lucreaza greu cu el. - Pe masa de lucru infainata se intinda aluatul intr-o foaie subtire de 5mm si se decupeaza turte de diverse forme (stelute, brazi, lumanari, oameni de zapada).
- Turtele se coc pentru 15-20 minute la o temperatura de 180 grade Celsius (foc moderat).
- Se lasa turtele la racit si dupa bunul plac se pot decora sau da printr-o glazura de albus de ou si zahar.
Glazura:
Pentru glazura se bat 3 albusuri de ou cu 250 grame zahar pudra si un plic de zahar vanilat praf.
Pofta buna!
(Visited 458 times, 1 visits today)