Salata Caesar cu pui si dressing

Cine nu isi doreste sa aiba gata o salata sanatoasa si gustosa in doar patru pasi simpli?
Este vorba de reteta clasica de salata Caesar cu pui si dressing, perfecta oricand nu aveti prea mult timp de petrecut in bucatarie, dar vreti un preparat sanatos. 

Ingrediente:

Pentru salata:

1 paine ciabatta medie (sau patru felii groase de paine alba crocanta)
3 linguri de ulei de masline
2 piepturi de pui dezosate
1 salata verde mare, frunzele curatate si pregatite pentru salata

Pentru dressing:

1 catel de usturoi
2 ansoauri dintr-o conserva
parmezan proaspat sau branza Grana Padano pentru ras
5 linguri de maioneza facuta in casa
1 lingura de otet din vin alb


Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilatie / treapta 6 pe gaz.
Se rupe painea in crutoane mari sau se taie cu un cutit de paine. Se intinde pe o coala mare de hartie de copt, intr-o tava, si se presara doua linguri de ulei de masline. Se freaca putin painea in ulei si se asezoneaza cu sare. Se lasa la cuptor pentru 8-10 minute, intorcand crutoanele de cateva ori in timpul gatirii, pentru a se rumeni uniform.

2. Se freaca pieptul de pui cu restul de ulei si se asezoneaza. Se pune o tigaie la foc mediu, timp de un minut. Se aranjeaza piul in tigaie si se lasa sa se gateascăa timp de patru minute. Se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa sa se gateasca pentru inca patru minute. Puteti verifica daca este gatit prin introducerea unui cutit ascutit in cea mai groasa parte a puiului – nu ar trebui sa curga vreun suc sau sa fie roz.

3. Usturoiul se zdrobeste cu latul unui cutit si se decojeste. Se paseaza dupa aceea cu un mojar cu pistil. Ansoaurile se paseaza cu ajutorul unei furculite, iar peste aceste ingrediente se adauga o mana de parmezan proaspat ras. Se asezoneaza dupa gust. Se amesteca impreuna cu maioneza si otetul si ar trebui sa aiba consistenta iaurtului. Daca este prea gros dressingul, se mai adauga cateva linguri de apa.

4. Se rad cateva felii subtiri si mici de parmezan. Salata verde se rupe bucati si se adauga intr-un bol mare. Puiul gatit se taie in bucati mici si se amesteca jumatate din el impreuna cu frunzele de salata, alaturi de crutoane. Se adauga cea mai mare parte a sosului si se amesteca cu degetele. Se imprastie restul de pui, dupa care se stropeste cu sosul ramas. Se presara parmezan ras si se serveste imediat.

Pofta buna!

(Visited 107 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *